Simsällskapet Iden
Simidrott
Välkommen till SSIdens breddverksamhet
SSIdens breddverksamhet omfattar 30 olika grupper. Här erbjuder vi allt från Minisim, där barnen är mellan 2 och 4 år gamla och har föräldrar med i vattnet, till Teknikhaj där vi tränar teknik och har målet att uppnå definitionen för simkunnighet i Sverige (att kunna falla på djupt vatten, få huvudet under vatten och därefter simma 200 meter varav 50 på rygg). 

Vi följer svenska simförbundets utvecklingsstege och strävar efter att under lekfulla former träna barnets vattenvana och lära dem simma. Vi lär även barnen hur man ska vara omkring vatten (badvett och båtvett) samt tränar vi livräddning (bogsera med och utan livboj) för att barnen ska få en stadig grund för sitt fortsatta liv i och omkring vatten. 


Sen anmälan våren 2018
2018-01-28 13:07
Nu är bokningssidan stängd och vår simskola har dragit igång, det går fortfarande att anmäla sig och det gör ni genom att klicka på ikonen i höger meny! 

Regler i vår simhall
2018-01-02 19:13
För att skapa en bra arbetsmiljö för våra tränare och en säker undervisningsmiljö för våra deltagare har vi vissa regler som vi ber samtliga som befinner sig i simhallen att följa. 

1. Barnen ska ha duschat innan de hoppar i bassängen. 

2. Vi springer inte i simhallen. 

3. Barnen får inte vara i vattnet före eller efter simlektionen. 

4. Föräldrar ska under simlektionen befinna sig på motsatt sida av bassängen, gäller både i stora och lilla bassängen, om inte föräldern har kommit överens med breddverksamhetsansvarig om annat. 

5. Kritik angående tränare, undervisning, klubben eller liknande ber vi er att kontakta vårt kansli om, och inte diskutera detta med tränare. ANMÄLAN HAR ÖPPNAT
2017-12-18 08:00
Nu kan ni gå in och anmäla er vi följande länkhttps://sportadmin.se/hemsida/form/form2.asp?F={55078B2B-554B-402F-8BD8-92E7133C9AEA} 

Stöter ni på några problem kan ni skicka ett mail till: kansliet@ssiden.se 

OBS. Anmälan är endast öppen för de som gått i simskola HT2017. 
Anmälan för allmänheten öppnar 19 december klockan 08:00. 
Information om avslutning, anmälan och VT18
2017-12-13 17:34

Här kommer lite information om avslutningen till helgen, anmälan till VT18 och lite hur simskolan kommer se ut nästa termin!


Nu till helgen är det alltså avslutning för alla små! Vi har simskola som vanligt och efter simlektionen är slut kommer barnen få sina diplom och lite fika! Vi kommer ha en tränare som säljer märken hela helgen vid ett bord vid lilla bassängen, märkena kostar 30kr styck och ni kan betala kontant eller via swish. 

Om ni skulle missa avslutningen kan ni besöka oss på vår kanslitid (torsdagar 16:00-18:00) för att köpa märken. 

Har ni inte fått någon märkeslapp kan ni komma förbi på kanslitiden imorgon (14/12)! 


Tyvärr är det ett märke som är slutsålt, detta är sköldpaddan och finns åter i lager nästa termin. Ni kan därför komma förbi kansliet när vi startar upp igen efter jul och köpa sköldpaddan!


Anmälan för aktiva medlemmar kommer öppna den 18 december klockan 08:00 och för allmänheten 19 december klockan 08:00! På vår hemsida kan ni kolla in schemat för nästa termin. 

Men innan ni anmäler er kommer ni få en rekommenderad grupp för ert barn, mailet får ni under  söndagen den 17 december av er tränare! 

Just denna terminen är det extra viktigt med rekommendationerna då vi kommer ha nya grupper till nästa termin! Vissa grupper heter likadant (minisim, baddare, sköldpadda och delfin) och de nya grupperna heter bläckfisk, silverfisk, guldfisk, zebrahaj och teknikhaj!

Tränarna har jobbat hårt under hösten för att placera varje barn i en ny grupp som passar dem och tillsammans har vi arbetat fram nya planeringar med roliga lekar och bra övningar. Vi har en ny simlinje som följer Svenska simförbundets simlinje och tror att simskolan blir ännu bättre nästa termin! 


En av förändringarna är att varje nivå kommer ha en och samma tränare, vilket kommer underlätta i diskussioner som rör utveckling och uppflyttning!


Information om vilka datum simskolan startar och vilka veckor simskolan är inställd kommer inom kort upp på hemsidan! 

KLÄDSIM!
2017-10-07 18:18
Vecka 41 är det dags för klädsim för grupperna baddare, sköldpadda, pingvin, fisk, silverhaj och guldhaj!
Ta med en långärmad tröja och långa byxor (t.ex. pyjamas). 

Om ni skulle missa klädsimmet kan ni ta med kläder på något av de senare simskoletillfällena, säg bara till tränarna att ni har kläder med er. 

Vi ses! 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 26/01 21:15 
Hem, 22/01 22:10 
Hem, 18/10 13:20 
Hem, 17/10 19:42 
 
våra sponsorer