SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simsällskapet Iden
Simskola och simverksamhet i Kävlinge/Furulund
Målsättning SS Iden

SS Iden skall vara det naturliga förstavalet för fritidsaktiviteter.

 

Genom att vara en förening som erbjuder stor gemenskap för aktiva och stödpersoner är SS IDEN en attraktiv klubb. När dessutom simning är en bra aktivitet med träning för hela kroppen och få skador är klubben ett attraktivt val. SS IDEN ger genom våra aktiviteter ökad vattenvana för alla åldrar. Vi erbjuder simutbildning från 2 år (minisim) till vuxensim. Vi bedriver tävlingsverksamhet upptill elitnivå.

 

Klubben vilar på demokratiska grundvalar genom att samtliga medlemmar har full insyn i och möjlighet att påverka verksamheten genom styrelse-, tränar- och funktionärsmöten.

 

Klubben har en sund ekonomi.

 

SS IDEN tillämpar Riksidrottsförbundets (RF) policy och råd vad gäller alkohol och droger inbegripet doping. I korthet innebär detta att ingen alkohol eller andra droger får förekomma i samband med klubbens aktiviteter såsom träning, tävling eller läger. Detsamma gäller när någon representerar klubben i officiella eller tävlingssammanhang. Naturligtvis är alla former av doping inte förenligt med medlemskap i en idrottsförening.

 

Genom att kontinuerligt arbeta med att nå en hög klubbkänsla vill många aktiva stanna kvar i klubben genom hela kedjan.

 

Ytterligare aktiviteter för att vara en attraktiv klubb är att arbeta målstyrt. Detta innebär gruppmål för de yngsta i början av kedjan för att sedan övergå i individuella mål för tävlingsgrupperna.