SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Simsällskapet Iden
Simskola och simverksamhet i Kävlinge/Furulund
Att simma hos SS Iden

Att simma hos SS Iden

SS Iden följer ‘Simlinjen’ som är utformad av Svenska simförbundet. Vi vill bygga en stadig grund med säkerhet i fokus för barnens fortsatta liv i och omkring vatten. Med hjälp av våra duktiga tränare hoppas vi att skapa en livslång glädje och intresse för simning.

Vår simskola
Simskolan är för barn som ska lära sig att simma, målet är simkunnighet och all undervisning är utformad därefter. Med hjälp av lekar, sånger, övningar och kunniga siminstruktörer är våra deltagare simkunniga när de gått sista steget i simskolan, teknikhaj. Vi hoppas på att väcka ett intresse hos barnen att vilja fortsätta simma även efter simskolan!

Vår teknikskola
I teknikskolan är grupperna inte indelade efter ålder, utan efter var man är i sin simutveckling. Vi erbjuder fyra olika teknikskolor; Medley, Brons, Silver och Guld.
Tjejer och killar tränar tillsammans i dessa grupper. Målet är att glädjefyllt träna teknik, uthållighet och lär oss hur simträning fungerar.

Vår tävlingsverksamhet
Vi har två tävlingsgrupper T1 och T2. Med fortsatt glädjefylld träning, börjar vi träna för att prestera  bättre, och nå sina egna mål – utifrån sina egna förutsättningar. Tjejer och killar tränar tillsammans i dessa grupper.

 

Vår vuxenverksamhet
Vi har två olika grupper i vår vuxenverksamhet. Vuxencrawl för vuxna som vill lära sig simma crawl, vuxensim för de som vill utveckla sin Teknik. Att träna även i vuxen ålder är viktigt, och simning är den perfekta träningen. Det är skonsamt mot leder och skelett samtidigt som man aktiverar hela kroppen. Man kan simma hela livet. Och i våra vuxengrupper sker all träning under ledning av en tränare, man sätter sina egna mål och tränar för att nå dem.

Klubbinfo
SS Iden - Simidrott
Bildad1979-03-14
Föreningsnummer13616-33
PostadressBox 293 
24402 Furulund
E-postkansliet@ssiden.se
Hemsidahttp://www.ssiden.se
Bankgiro180-1927
Organisationsnummer845002-3844
Föreningens hemsidor